Studiecoach HBO

Moeite met studeren

Veel studenten hebben moeite met hun studie. Dat geldt zowel voor een HBO studie als de universiteit. Vrijwel alle studenten maken het mee; hoe vind ik een goed studietempo? En waarom doe ik zo lang over leren? Hoe kan ik mijn studieresultaten verbeteren? Hoe kan ik beter mijn studie plannen? Hoe kan ik op tijd beginnen met mijn huiswerk? Vaak heeft dit weinig met de studie zelf te maken, maar met de manier van studeren. Veel voorkomende studieproblemen komen neer op studie ontwijkend gedrag. Je bent snel afgeleid als student door van alles, van telefoon tot TV. Er is weinig reden om maar niet te hoeven studeren. Je stelt het leren uit. Het is niet makkelijk om goed en met regelmaat aan de gang te gaan.

Studieplanning

Daarvoor is er de studieplanning. Door het plannen van je studie krijg je overzicht, en dat geeft rust. En nog belangrijker; tijd voor ontspaning. Zonder dat je maar blijft wachten en hangen omdat je eigenlijk geen zin hebt. We stellen jouw studieplanning samen op. Met overzicht over de verschillende taken van je studie; studeren, projecten en taken.

Scriptiebegeleiding

Ook veel studenten lopen vast met hun scriptie. Je moet op het HBO en ook op de universiteit de scriptie meestal zelf doen, waarbij de begeleiding vanuit school of universiteit terughoudend is. Het zelfstandig afronden van een scriptie kan zwaar zijn. Wij bieden scriptiebegeleiding. Door het helpen in de diverse activiteiten van het opstellen van een scriptie. Kies een hanteerbaar onderwerp, maak een goede opzet en indeling. En werk deze vervolgens goed uit tot relevante conclusies.

Meer weten

Wil je meer lezen over hoe je moet omgaan met problemen met studeren? Een aanbieder als Studiemeesters heeft een prima overzicht van studieproblemen en wat je eraan kan doen.

Mobiele versie afsluiten